Published On: 21 november 2019874 words4,4 min read
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Motivation, dedication and liberation

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][tp_empty_space dp_height=”20px” tab_height=”10px” mob_height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Als ik één ding geleerd heb in mijn leven tot nu toe is dat het zo ontzettend belangrijk is om je passie en ambities niet te negeren. Je passie en ambities horen namelijk bij jou, maken jou tot wie je bent en maken jou uniek. Mijn grootste allesomvattende passie is om creatief te zijn in het maken van beeld. Denk hierbij aan illustratie, grafisch ontwerp, schilderijen, animaties, video’s, fotografie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Toch is het heel makkelijk om je passie aan de kant te gooien voor werk, drukte, huishouden, ouderschap, noem het allemaal maar op. Er zijn altijd wel redenen waardoor je er wéér niet aan toe komt. Maar als je dan op een vrije ochtend, middag of avond met een lekkere bak koffie in je kloffie op de bank zit en eindelijk even tot rust komt, komen vaak langzaam die gedachtes op gang. ‘Hoe zou het zijn als…’, ‘Wat zou ik kunnen bereiken met…’, ‘Wat houdt me nou eigenlijk tegen om datgene te doen waar ik écht gelukkig van word…?’.

En precies deze vragen raasden elke keer ook door mijn hoofd. Het begon aan me te knagen dat ik steeds minder creatief bezig was. Iedere keer dacht ik, ‘nu zit ik echt in een rollercoaster, dus nu heb ik er geen tijd voor.’ Mijn leven is nu zo druk, geen tijd, geen energie, enzovoort. Maar het probleem was dat die rollercoaster nooit stopte. Die ging namelijk oneindig door en elke keer kwam er wel weer wat nieuws op mijn pad, waardoor mijn passie langzaam maar zeker verwaterde.

Druk met de studie, druk met vijf keer in het jaar verhuizen, druk bij een bedrijf waar ik helemaal niet op mijn plek zat, daardoor druk met solliciteren, druk met een relatie die voorbijging, vervolgens een nieuwe relatie waarin mijn grootste wens uitkwam, namelijk dat ik moeder ben geworden, druk met een nieuwe baan, daarna weer druk met verhuizen, baan kwijtgeraakt en weer druk met solliciteren, nieuwe baan combineren met het moederschap, relatie, huishouden en mijn sociale leven, druk, druk en nog eens druk.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Motivation

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]En toen was het genoeg. Tot hier en niet verder. ‘Wie hou ik nou eigenlijk voor de gek?!’ zei ik hardop tegen mezelf. ‘Mijn passie doe ik er wel even bij?!’ Dat ‘erbij doen’ verandert altijd in ‘het niet doen’, omdat ik er geen tijd voor heb, oftewel omdat ik er zelf geen tijd voor maak. Het kwartje was eindelijk gevallen; Het is nu of nooit. Ik ga voor mijn passie, ik begin mijn eigen bedrijf en ik ga knallen! En ik kan je vertellen, het was een last van mijn schouders, een bevrijding en tegelijkertijd een verrijking. Ik werd omringd door een gevoel van geluk, nieuwe ideeën en een ontzettende drijfkracht. Mijn motivatie was weer terug, sterker dan ooit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dedication

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ik ben er nu echt van overtuigd, dat als je iets wilt, je ervoor moet gaan. Niet blijven dromen en denken ‘wat als’. Je leeft nu en de zekerheid van morgen is er niet, dus ga ervoor! Soms lijkt het allemaal spannend en eng en weet je niet waar je moet beginnen. Maar begin eens met het omarmen en accepteren van je passie. Daarmee accepteer je namelijk ook jezelf, want het maakt jou gelukkig. Durf te denken en te dromen, maar durf ook te doen. Zorg ervoor dat je met volledige toewijding gaat voor datgene dat je wilt en je zult zien dat het je gaat lukken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Liberation

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Natuurlijk moet je ook realistisch blijven en ben je waarschijnlijk nog lang niet waar je wilt zijn, maar iedereen is ooit ergens begonnen. Laat eventuele uitdagingen je niet van jouw pad af slaan, want die zijn er, om te overwinnen. En het allerbelangrijkste is, geloof in jezelf en datgene wat je doet. Het maakt niet uit wat anderen daarvan vinden of zeggen, want het is jouw leven. Hoe vaak gebeurt het dat door meningen van anderen jij je droom laat varen? Zodra je de stap neemt zal je je bevrijdt voelen, juist omdat je dichtbij jezelf blijft. Maak het zo leuk mogelijk voor jezelf én volg toch echt… je hart.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][tp_empty_space dp_height=”90px” tab_height=”60px” mob_height=”60px”][tp_button btn_text=”Terug naar blog!” icon_fontawesome=”fa fa-arrow-left” before_after=”before” btn_align=”text-center” btn_url=”url:http%3A%2F%2Fmismoart.nl%2Fblog|title:Blog||”][/vc_column][/vc_row]

Leave your comment

  1. Annamaria 21 november 2019 at 17:51 - Reply

    Fantastich verwoord en … Sjesus wat ben jij goed bezig, respect!
    Ga vooral zo door met alles wat je doet dan weet ik zeker dat jij er wel komt in je leven, lieve mooie vrouw… Saluti

Related posts